Engagemang

Kooperativa Åryd har tyvärr lagt ner och affären drivs numera av Åryds Service och handel. Vi önskar de nya ägarna ett stort lycka till! 

Text nedan från när vi drev affären:

Man kan engagera sig på många olika sätt i vår förening. Alla behövs, och engagemang på alla nivåer är varmt välkommet! Här är några sätt som man kan göra skillnad:

* köpa andelar!

* handla i affären!

* gå med i en grupp och hjälp till ideellt!

—————————————————————————-
Detta är våra ideella arbetsgrupper med kontaktpersoner/sammankallande, samt även lite info om vad de olika grupperna gör:

Välkommen att höra av dig om du vill vara med! Det är ett väldigt trevligt sätt att lära känna folk i byn och göra något bra och roligt tillsammans med andra!

998437_486064088159691_1129560160_n

Varuråd och sortiment
Förslag och synpunkter på sortimentet kan gärna lämnas i förslagslådan i affären, eller framföras direkt till personalen! Det är vår butiksansvariga som har hand om detta, även om det var en ideell grupp som gjorde mycket jobb inför uppstarten.

Varuplock och städning
Inger Lissing, ilissing@hotmail.com. Tel 0470-77 43 15. Några medlemmar ur gruppen träffas i affären en gång i veckan och packar upp varor då den stora lastbilen kommer från vår huvudleverantör. (Det kommer även fler leveranser till affären flera gånger i veckan som packas upp löpande av våra anställda, men den stora leveransen hjälps vi alltså åt med.) Gruppen sköter även storstädning en gång i veckan (även om de anställda såklart sopar varje dag och gör annan enklare städning). Det finns ett rullande schema så man i förväg vet vilken dag man ska hjälpa till på. Det är bara en gång var 5:e vecka c:a.

459897_304911569608278_2054406895_o

PR & evenemang
Monica Gustavsson och Sandra Svensson, affaren@kooperativaaryd.se. Alla som vill vara med och arrangera roliga saker i affären är varmt välkomna att vara med och hjälpa till vid enstaka tillfällen eller flera! Det kan vara skördefest, jultrevlighet, marknader och så vidare. Alla idéer är välkomna.

Utskick och reklamblad
Monica Gustavsson, monica.gustavsson@bredband2.com. Tel 0470-774244. Gruppen består av Sandra som tar fram erbjudanden, Monica som sammanställer, Anders som designar flygbladen, Leif som trycker upp dem och lämnar i affären, samt Åryds Föreningsråd som tillsammans ser till att de blir utdelade i hela byn en gång varannan vecka.

Bokföring, fakturering och löneadministration
Detta görs av administrationsgruppen som hjälper styrelsen. Vi är sex personer i gruppen. Kontakt: administration@kooperativaaryd.se. Har du tidigare arbetat med eller har kunskaper i bokföring och/eller löneadministration, pensions-inrapportering, försäkringskassa, etc och kan tänka dig att hjälpa till är du varmt välkommen att höra av dig!

Fixargruppen
Mårten Sjödahl, marten.sjodahl@gmail.com,  Tel 0470-774534. (Fixargruppen var mest aktiv under renoveringen av affären, nuförtiden brukar det lösas med hjälp av kooperativet och kunder när något dyker upp! T ex en hylla behöver fixas, ett kylskåp gått sönder.. då efterlyser vi folk som kan hjälpa oss! Men har du särskilda kunskaper du vill bidra med så säg gärna till!)

Pubgruppen
Arrangerar medlemspubar i café Masugnen. Sammankallande i gruppen är Mårten Sjödahl: marten.sjodahl@gmail.com,  Tel 0470-774534. En mycket trevlig grupp att vara med i!

Stängningshjälp varje vardagkväll
Sabine Schaarschuch, sabine.schaarschuch@telia.com. Tel 0709-301758. Gruppen består av ett gäng som turas om att hjälpa till vid stängning. Man har en kväll i veckan var, då man kommer till affären ca en kvart innan stängning. Man hjälper då den som jobbar med att plocka in utemöbler, skyltar, sopa golvet etc. Lätt som en plätt, och skönt för den anställda att få hjälp med allt som ska göras och kunna komma hem i tid. 

Lokala kontakter
Åryds föreningsråd är ansvariga för denna grupp. Kontakt Monica Gustavsson, monica.gustavsson@bredband2.com. Tel 0470-774244. Det kan handla om samarbeten med t ex skola, förskolor, kyrkan, andra föreningar i byn osv.

Hemleveransgruppen
Kontakt Monica Gustavsson, monica.gustavsson@bredband2.com. Tel 0470-774244

Helgöppet och inhopp
Den här gruppen består av fem personer, och vi turas om att stå i affären på helgerna då vi inte har råd att ha anställd personal då. Så då står vi där ideellt istället! Vi hoppar även in en del på vardagar om det kör ihop sig och ingen av de anställda kan. T ex vid akut sjukdom etc.

Webb- och informationsgruppen
Ida Qvarnström, ida.qvarnstrom@gmail.com. Tel 0706-54 04 80 (Ida sköter hemsidan, Anders flygbladen och Sandra och Ida facebooksidan). Fler får gärna vara med, det är inte svårt! Vi lär gärna upp er.

Valberedningen
Består av Ida Qvarnström och Sandra Svensson. Mail: ida.qvarnstrom@gmail.com, affaren@kooperativaaryd.se.

Styrelsen
Christian Tegnvallius, ordförande. Maila hela styrelsen: styrelsen@kooperativaaryd.se.

Varmt välkommen att vara med i någon av arbetsgrupperna, kontakta gärna den som är sammankallande eller säg till i affären vad du vill hjälpa till med.

Nominera gärna dig själv till att vara med i styrelsen genom att kontakta antingen Ida eller Sandra (eller styrelsen)! Vi ser gärna att fler engagerar sig. Det som behövs är att du är intresserad av Åryds utveckling, att du gillar samarbeten, att göra nåt viktigt ihop med andra, och att du kan tänka dig att antingen stå i affären en helg var 6:e vecka eller engagera dig motsvarande i någon annan grupp. Framför allt har vi tre arbetsgrupper där både styrelsemedlemmar och andra ideella krafter hjälps åt för att utveckla och driva vår kooperativa affär: Affärsutveckling, Medlemsutveckling och Administration. De grupperna finns också till för att styrelsen inte ska behöva göra allt själva.

IMG_0352

Alla medlemmar är varmt välkomna att vara med på våra möten om ni vill lyssna, komma med idéer eller bara är nyfikna på vad vi gör! Man får även gärna komma och träffa någon av arbetsgrupperna utan att förbinda sig till något. Prova på vettja!


Annonser