Made in Åryd!

Det går ju inte bara att hålla på med bokföring, annan administration, organisering, ha möten, och allmänt drunkna i papper varje dag. Det måste man ju när man driver en kooperativ verksamhet, men man får också fika, skratta och jobba tillsammans i affären, planera, gå på utvecklingsmöten med andra lanthandlar och lokala matproducenter, sätta upp nya clipsramar med fina erbjudanden… och odla såklart! Jag gillar ju att plantera saker, och då kan jag lika väl plantera lite fler frön så vi kan ha växter i affären till salu. Made in Åryd!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Snart kommer det finnas tre olika sorters basilikor att köpa små fina plantor av. Det blir vanlig basilika, citronbasilika och kanelbasilika. Just det ja, jag har ju satt småbladig basilika också. Okej, fyra sorter då. 🙂 Fröna är ekologiska, jorden är ekologisk och krukorna är av återvunnet material. Det fina med ”riktigt” odlade kryddor är att de står sig länge, och de mår bara bättre av att man nyper av och använder av dem! Inte som andra köpeskryddor som är odlade jättesnabbt och jättetätt. De räcker till en basilikasallad, sen är det ajöss. Mina basilikor hoppas jag ska vara till stor glädje för fler än mig själv. Kom bara ihåg att vattna dem mycket och ge dem mycket solljus och kärlek!

Basilikor är väldigt frostkänsliga, de vill ha det varmt och gott. De mår prima i köksfönstret så här års.

 

/Ida

ps. Vi har även fler medlemmar i kooperativet som odlar blommor och kryddor här i byn, så det kommer garanterat bli fler lokala plantor till försäljning! Håll utkik i affären under våren och sommaren!

Annonser

One response

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s