Nu behöver vi dig mer än någonsin!

Om Åryds lanthandel vore en vanlig affär så hade det här även denna gång varit ett utskick med erbjudanden till alla våra kära kunder. Men det är mer än en vanlig affär, det är byns kooperativa affär och vi driver den tillsammans som kunder, som andelsägare och som frivilliga ideella krafter. Kort sagt affären är allas vår angelägenhet och därför vänder vi oss till alla i byn med en vädjan om att lägga lite extra av julkassan i vår lanthandel under den kommande tiden.

Vi har väldigt svårt att få ekonomin att gå runt. I styrelsen gör vi allt vi kan för att kapa kostnaderna och öka intäkterna, men det är hårda ekonomiska tider för många av oss och det märks även för vår lilla lanthandel. Tufft visste vi att det skulle bli, men inte såhär illa.

Vi kommer aldrig att kunna konkurrera med de stora jättarna i stan. Därför behöver vi din medvetna satsning i butiken. Och vi vädjar inte för att tjäna pengar utan för att vi är övertygade om att en levande affär gör så mycket för det sociala livet och sammanhållningen i vår by.

De här månaderna vi drivit affären har varit en otroligt lärorik resa och det har känts som en nytändning för byn. Varje vecka är det många som frivilligt engagerar sig i det praktiska och vi som stått i kassan har fått många glada tillrop och kommentarer. Med hjälp av alla er så har vi kunnat ha flera trevliga tillställningar i affären där olika människor ställt upp med allt från nyplockade trattkantareller till körsång och pumpasoppa. Och mer sociala aktiviteter kommer det bli, nu närmast öppnar vi upp Årydspuben igen den 5:e januari för att slå klackarna i taket. Läs mer om det på anslagen i affären.

Ekonomiskt har vi dock hållit näsan precis över vattenytan. När vi betalat löner och fakturor så blir det tomt på kontot och det gör oss väldigt känsliga för variationer i intäkter. Julledigheten som vi alla ser fram emot blir under sådana omständigheter ytterligare ett hot mot vår lanthandel när vi stänger några dagar för ett efterlängtat helgfirande och vila. Så kan det inte fortgå i längden.

Så istället för ett vanligt erbjudande så vänder vi oss till er i byn och ber er handla i Åryds Lanthandel så mycket det bara går! 

Vi hoppas att fler vill teckna sig för andelar och att de som redan har en andel kanske kan överväga att köpa en till. Det är andelarna som utgör den lilla ekonomiska bufferten i vår affärsrörelse och några nya andelar i föreningen gör mycket för vår ekonomiska stabilitet.

Det går även bra att engagera sig ideellt och bidra med sitt engagemang, vi har arbetsuppgifter så att det räcker åt alla. 🙂
julkrans

Och trots att det här brevet inte innehåller några erbjudanden så kan jag lova er att affären är finare än någonsin! Vi har laddat med massor av goda julvaror och har även utökat vårt lokala sortiment. Inför julen har vi både rimmad och färdigkokt julskinka till väldigt bra pris, och ett dignande bord fullt av hemlagat julgodis, glögg och andra delikatesser. Som julklappstips har vi även presentkort och fina julkorgar! Varmt välkomna in.

 

Med en önskan om en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Ida Qvarnström, ordförande

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s