Hur går det för affären? Är det några som handlar?

Ja, de frågorna ställs lite då och då till oss som jobbar i affären. Våra svar har nog skiftat med allt från toppenbra till att vi har det tufft ekonomiskt.

För att summera lite så här efter de första fyra månaderna så vill jag börja med TACK! Tack till alla som engagerar sig ideellt och tack till personalen, tack till er som handlar och tack för era viktiga synpunkter. Och tack för all uppmuntran och alla fina ord om vår nya fina affär!  Det har varit hårt arbete, nog mer än vad vi kunnat ana, men slitet har varit värt det. Det som krävs nu är nya tag och ett gemensamt arbete för att få behålla vår affär…

Vill du ha affären kvar? Se då till att handla här.

Vi har ca 150 familjer som medlemmar i Kooperativet och totalt ca 450 hushåll i regionen. Med detta underlag så finns det goda möjligheter att driva en framgångsrik Lanthandel i Åryd. Men i dagsläget är vi är för få som handlar där. Uppskattningsvis har vi 30 hushåll som handlar regelbundet hos oss. Detta är inte tillräckligt. Det är inte så att vi räknar med att alla ska storhandla hos oss, men handla något det kan nog de flesta… Och då räcker det inte med att någon gång ibland handla lite mjölk eller en tidning…

Personligen så tror jag att i de flesta fall handlar om vanor. Vi har blivit vana att handla allt inne i stan. Men jag vill gärna att ni tänker om… Handla det grundläggande hos oss och komplettera sedan i stan! Ett gott exempel från affären är ett pensionärspar som bestämt sig för att handla för 300 kr i veckan i affären. En jättebra idé! Hur mycket kan ni handla för? Bestäm en summa och håll sedan fast vi den.

Angående sortimentet så erbjuder affären de flesta varor till samma pris som i stan. Vi håller på att förhandla med vår huvudleverantör angående några varor, som vi tycker har för högt pris. Ökar vi försäljningen så har vi större chanser till att få ner priserna. I de flesta fall kan vi ta hem de varor ni saknar. Tveka inte att fråga oss.

Som vi nog alla känner till så betyder en affär i ett samhälle mycket. Undersökningar visar bland annat att värdet på husen ökar med 10%, med en affär i samhället. Det betyder också mycket att snabbt kunna handla det som behövs på hemmaplan, inte minst för de som inte kan ta sig till stan. Dessutom gör vi en insats för miljön, då bilresorna blir kortare. Ja, argumenten för en affär i byn är många. Men det största argumentet i vårat fall tycker jag nog ändå är att det är Kooperativa Åryd som äger affären. Vinsten hamnar inte i någon enskild persons ficka utan den går tillbaka till byn. Vad tycker du vinsten ska användas till? Ska vi bygga något, en grillplats eller varför inte ett Aktivitetshus? Ska vi ordna fester eller annat?

Känn dig varmt välkommen att handla i affären. Tillsammans skapar vi den affär och den by vi vill ha. Känner du att du vill bidra med ditt engagemang så är du också välkommen. Vi behöver bli fler som hjälps åt med alla de idéer och möjligheter som bara väntar på att komma igång. Vi ses!

Hälsningar

Linda Ursjö

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s