Hurra! Den 1:a juni tar vi över!

Äntligen!! Igår skrev jag (som är ordförande) och Fredrik (som är kassör) på köpekontraktet för Kooperativa Åryds räkning, så nu är Kooperativa Åryd med affär från och med den 1:a juni! 

Det här känns SÅ roligt ska ni veta, nu blir det full rulle hela våren för att få allt att klaffa! Vi ska till exempel värva fler medlemmar, alla behövs!!

Ni som anmält att ni vill bli medlemmar, men väntat med att betala in, gör det nu! Köpet blir av, och nu behöver vi verkligen sälja alla andelar vi kan för att få en så bra och stabil ekonomi som möjligt.

Det går fortfarande bra att betala in till föreningsrådets konto som det står på redan utskickade avier. Vill ni hellre betala in era andelar direkt på Kooperativa Åryds konto som vi nu skaffat oss så är det detta som ni ska använda:

Plusgiro: 63 03 60-6 eller Bankgiro 209-7228.

De är båda kopplade till Kooperativa Åryds bankkonto.

Vi kommer skicka ut brev och e-post till alla våra medlemmar, ja även till övriga i Åryd faktiskt, och informera om läget. Ni som betalat in era andelar kommer att få fina andelsbevis i brevlådan. Vi söker även folk att anställa, som ni kan läsa om i inlägget nedan. Mycket att göra under hela våren som sagt, men Å så KUL det här är! Nu har vi verkligen något att se fram emot, och att jobba tillsammans med! Vi i styrelsen, och alla ni som är medlemmar och engagerade i detta på olika sätt!

Stort tack för allt stöd så här långt, nu kör vi! 🙂

/Ida

Annonser

4 responses

  1. Hej Micke! Föreningens idé är att driva butiken genom att både ha anställd personal, men också ideella arbetsgrupper (det står mer om detta under ”engagemang” här på hemsidan). Huvudsyftet med att driva butiken kooperativt är att så många som möjligt ska kunna engagera sig och känna att detta är vår affär som vi har tillsammans!

    Sortimentet har vi tänkt förbättra till mer ekologiskt och närproducerat, och större fokus på mat överhuvudtaget. Det ska vara en lanthandel, en mataffär, om än i mindre skala än stormarknaderna i stan. Det ska inte vara en kiosk. I huvudsak ska man kunna handla allt man behöver i affären. Handla hemma, och komplettera i stan! Istället för tvärt om 🙂

    Öppettiderna har vi inte bestämt än, det är en fråga som beror på flera saker. Dels när vi i Åryd helst vill kunna handla, hur mycket föreningen har råd att ha en anställd på plats, samt hur mycket den ideella gruppen kan tänka sig att hoppa in och jobba i affären. Vi återkommer i frågan och tar gärna emot tankar och önskemål!

  2. Jag är jätteglad för initiativet och för inriktningen mot närproducerat och ekologiskt, bor i Risinge och kommer att lämna barn i förskola och skola i Åryd från och med hösten och då är det perfekt med en butik med ‘mitt’ utbud alldeles intill. Lycka till!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s